Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

FajnVino.cz s.r.o.
Horní náměstí 58
746 01 Opava
tel: +420 777 600 223
info(a)rakletparty.cz
www.facebook.com/rakletparty/

NOVINKY

arr3Trendy sezónySÝROVÉ DUO - RACLETTE A FONDUE Výše zmíněné sýrové speciality jsou populární zejména na rautech a...

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 478 Kč
naše cena 3 000 Kč

 


Trendy sezóny

SÝROVÉ DUO - RACLETTE A FONDUE

Výše zmíněné sýrové speciality jsou populární zejména na rautech a večírcích, postupně se však prosazují i na příležitostné jídelní lístky v restauracích. 

O jejich původ se dlouhá léta pře Francie se Švýcarskem, mezitím však už oba pokrmy stačily zdomácnět v mnoha zemích světa. Česká republika i Slovensko nejsou vyjímkou. Čím dál častěji se v domácnostech objevuje klasický raclette gril, jenž je více atraktivní oproti známějších stolním raclette grilům. Stejně tak i kotlíky ať již na sýrové nebo masové fondue si našly své nenahraditelné místo.

 

Jak připravit RACLETTE?

Vhodnou volbou je elektrický gril s držákem na rozkrojený bochník sýra, který se postupně rozehřívá na řežné straně a seškrabuje se raclette nožem. Tento typ grilu si nachází svou atraktivitou své místo nyní také v domácnotech. Více o raclette naleznete zde.

Jinou variantou jsou elektrické stolní raclettovací grily s topnou spirálou. Tvoří je horní deska na pečení masa, brambor nebo zeleniny, po obvodu spodní části jsou poskládány minipánvičky, na něž se položí plátek sýra, který se následně roztaví.

 

FONDUE aneb kotlík v hlavní roli

Pro přípravu fondue je nutná speciální nádoba ve tvaru kotlíku a miniaturní vidličky k napichování pečiva, brambor, masa či zeleniny. Nádoby bývá keramická, kovová či porcelánová a součástí je přídavný ohřívač se stojánkem na lihovou pastu.

Nejznámější je fondue sýrové v podobě rozpuštěných vyzrálých polotučných sýrů smíchaných s bílým vínem nebo třešňovou pálenkou. Oblíbené je  také masové, kdy se suroviny vaří ve vývaru nebo fritují v oleji. Možné jsou také rybí nebo zeleninové variace. U dětí a milovníků dezertů je populární čokoládová verze.

 

 

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ