Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

FajnVino.cz s.r.o.
Horní náměstí 58
746 01 Opava
tel: +420 777 600 223
info(a)rakletparty.cz
www.facebook.com/rakletparty/

NOVINKY

arr3Trendy sezónySÝROVÉ DUO - RACLETTE A FONDUE Výše zmíněné sýrové speciality jsou populární zejména na rautech a...

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

 


PARTY MENU » Fondue
Fondue

 

Je původně pokrm ze sýra roztaveného nad ohněm, pocházející ze Savojska a francouzské části Švýcarska. Ve Švýcarsku platí sýrové fondue za národní pokrm.

 

PŮVOD

Původ starobylého sýrového fondue není úplně vyjasněn - jak Švýcarsko, tak i Savojsko si dělají nároky na vynález pokrmu se staletou tradicí. Faktem je, že jak švýcarští, tak i francouzští alpští pastýři žili po většinu roku v odloučení od okolního světa. K základním potravinám, které si mohli sami vyrábět, patřil chléb a sýr, takže k vynálezu sýrové fondue nebylo daleko.

Podle jiných legend fondue vynalezli mniši, kteří v době půstu nesměli požívat pevné pokrmy, tedy ani sýr, avšak v roztavené formě ho požívat směli, aniž by tím porušili zákaz.

 

DRUHY FONDUE

Všechny druhy fondue se vyznačují tím, že pokrm není podáván hotový, ale všechny suroviny a nástroje se připraví na stůl ještě syrové. Každý si pak svou porci dochucuje a tepelně připravuje sám. Najednou uvařit, respektive osmažit, lze jen individuálně malé množství, takže stolování může trvat i několik hodin a účastníci mají celou dobu možnost spolu konverzovat.

 

NABÍDKU FONDUE SETŮ A PŘÍŠLUŠENSTVÍ PRO VÁŠ

JIŽ BRZY ZAŘADÍME NA NAŠEM ESHOPU!